ERD Commander Nedir? Ve Nasıl Kullanılır ?


ERD Commander Nedir:
Microsoft un 2006 yılında satın aldığı Winternals firmasının ürünü olan ERD Commander 2007 ile unuttuğumuz Windows  kullanıcı şifresini nasıl değiştirebileceğimizin cevabını vermekle birlikte data kurtarımı data dransferi ve hemen hemen microsoft windows ta yapabildiğiniz bir çok işlevi yapabilmenize olanak sağlıyor.
ERD Commander 2007, CD’den grafik arayüz ile açılış yaparak sisteminizi kurtarmanızı sağlayan bir sistem programıdır. ERD Commander 2007 ile sistemi çökmüş bilgisayarınızı açabilir, ve size gereken bütün araçları kullanarak sisteminizi kurtarabilirsiniz. Program ağ ayarlarınızıda otomatik olarak alğılıyabiliyor, enteğre edilmiş Firefox browser ile internete girebilirsiniz. Windows üzerinden şifrelenmiş ve erişemediğiniz, silemediginiz klasörlere erişebilir silebilir, unuttugunuz kullanıcı şifrelerini resetliyebilirsiniz.
Peki ERD commander’i nasıl kullanıcağız ?
İlk olarak ERD commander 2007 elimizde olmak zorunda.
Erd commander'i ErdCommander2007 linkinden indirebilirsinizSonraki adımımız Bilgisayarımızın Boot sıralamasında CD-Rom veya DVD-Rom sizde hangisi mevcut ise ilk sıraya almak olucak.
Bendeki boot sıralaması bu şekilde ve 3 numarada olan CD-Rom’umu 1 numaraya çekiyorum.Bu işlem anakarttan anakarta çok fazla olmasada farklılık gösterir. “+ “ tusu yada yön tuşlarından ileri-geri tuslari ile yapılabiliyor.
Sonra bilgisyarımızı açalım önümüze şu şekilde bir ekran gelicek.
Sonra bende network adaptörümü yükleyemediği ile ilgili bir hata aldım:

Ok.Butonunu tıkladıktan sonra network elemanlarını yüklediğini görüyoruz:

Network elemanları yüklendikten sonra  onarma işleminin nerde gerçekleşiceğini soruyor: 

Görüldüğü gibi keybord ve timezone ayarları ile de oynuyabiliyoruz. ERD commander 2007 kullandığım için windows 7 enterprise sürümünü root edemiyorum. Eğer şifre değiştirme ve system kurtamak için işlemler yapıcak iseniz üst sürümlerin hangisinde windows 7 ‘yi desteklediğini öğrenmeniz iyi olur. Biz none seçeneği ile devam ediceğiz.
Bu şekilde bir arayüzle karşılaşıyoruz.

Yorumlar